Nieuws

Kom naar de demo tegen de uitbuitingspraktijken van Lupi Coffee!

English version

folder voor demo

27 augustus – 13h – Spuiplein, den Haag

Sta op tegen uitbuiting!

Werkers die onder het minimum betaald krijgen, gedwongen worden tot onbetaalde overuren en zelfs 290 euro uit eigen zak moeten betalen voor ‘een inwerkcursus’. Het moet niet gekker worden! Samen met zes dappere oud-werknemers voert de DIY vakbond Horeca United al wekenlang strijd tegen Lupi Coffee. Een aangetekende eisenbrief bleef onbeantwoord, dus gingen wij de afgelopen weken aandacht vragen voor deze campagne door middel van flyeracties en social media. Nadat doorbraak.eu over de zaak had geschreven, volgden schriftelijke vragen in de gemeenteraad van den Haag, interviews met lokale kranten en radiozenders.

De eigenaar van Lupi Coffee, de heer Akef die zijn fortuin heeft gemaakt in de kaviaarhandel, kiest voor vuil spel. Hij weigert nog steeds met onze vakbond aan tafel te gaan en verspreidde zelfs seksistische en discriminerende posters over zijn ex-werknemer waarop hij ook haar foto en adresgegevens deelde. Ook dreigt zijn advocaat, een baron, met juridische gevolgen als wij doorgaan met actievoeren. Dit is niet de eerste keer dat we met zo’n horecabaas te maken hebben die denkt overal mee weg te kunnen komen, dus wij zijn niet onder de indruk. Onze acties gaan door. Akef gaat van een koude kermis thuiskomen. Maar daarvoor hebben we wel jullie nodig!

Wij willen Akef en Lupi Coffee een krachtig signaal geven dat wij ons niet laten intimideren en daarbij onze solidariteit te tonen aan de uitgebuite werkers. Daarom gaan we demonstreren op 27 augustus in Den Haag. We verzamelen om 13h op het Spuiplein en lopen naar de vestiging van Lupi Coffee op het Noordeinde. Kom je ook?

Wij streven ernaar om iedereen zich welkom te laten voelen bij onze demonstraties en zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen. Iedereen is welkom, ook als je ‘maar’ naast ons wilt staan in stille solidariteit. Wil je komen, maar voorzie dingen die je afremmen? Mail horeca-united@riseup.net en we vinden samen een oplossing!