Nieuws

Waar we bezig mee zijn: April ’24

English version

We zijn aan de slag!

  • De strijd tegen Lupi Coffee gaat nog steeds door! Het wordt voor ons een wachtspelletje, want het geschil neemt zich nu plaats bij de rechtbank. Heb jij als werknemer of oud-werknemer van Lupi een probleem gehad, neem dan contact op!
  • We zijn benaderd door een keukenhelp bij een vestiging van een hotelketen in Amsterdam die met een groep collega’s organiseert voor verbeteringen in arbeidsomstandigheden, namelijk een eind aan verkorte pauzes, geen onrechtmatige bewaking meer, en beloning voor training. Ze worden nu geïntimideerd door het management maar de groep verblijft resoluut en we helpen ze nog met hun volgende stappen!
  • Een groep medewerkers bij een delicatessen/eetcafé in Amsterdam hebben ons benaderd met klachten over hun arbeidsomstandigheden, inclusief diensten die op korte termijn worden afgezegd, managers die lastigvallen bij ziekte, functieomschrijvingen die niet kloppen. Deze hebben we geïnformeerd en geholpen een brief te schrijven, en we wachten op meer informatie!
  • Een groep Oekraïense schoonmakers bij een hotel wachten al maanden op hun salaris. We werken met onze stiefmoederorganisatie Vloerwerk en er komt straks meer nieuws!
  • Een medewerker bij de kantine van een museum in Amsterdam en diens collega’s worden lastiggevallen door management; ze zijn ook verteld dat ze door de zomer geen vakantietijd mogen nemen. Ze mogen wel, sorry! We hebben die geïnformeerd en we gaan zien of die verder wilt escaleren!
  • Eind maart hielden we een benefiet voor het Romeinse kraakpand L38 als onze maandelijkse voku. Informatie is hier te zien: Instagram
  • We krijgen inmiddels een aantal vraagjes over arbeidsrechten en organiseren. Heb jij ook een vraag? Kom langs naar een vergadering of spreekuur (Radar) of laat weten (Contact)!