Kom naar de demo tegen de uitbuitingspraktijken van Lupi Coffee!

 

27 augustus – 13h – Spuiplein, den Haag

Sta op tegen uitbuiting! Werkers die onder het minimum betaald krijgen, gedwongen worden tot onbetaalde overuren en zelfs 290 euro uit eigen zak moeten betalen voor ‘een inwerkcursus’. Het moet niet gekker worden! Samen met zes moedige oud-werknemers voert de DIY vakbond Horeca United al wekenlang strijd tegen Lupi Coffee. Een aangetekende eisenbrief bleef onbeantwoord, dus gingen wij de afgelopen weken aandacht vragen voor deze campagne door middel van flyeracties en social media. Nadat doorbraak.eu over de zaak had geschreven, volgden schriftelijke vragen in de gemeenteraad van den Haag en Leiden en interviews in krantartikelen en op de radio.

De eigenaar van Lupi Coffee, de heer Akef die zijn fortuin heeft gemaakt in de kaviaarhandel, kiest voor vuil spel. Hij weigert nog steeds met onze vakbond aan tafel te gaan en verspreidde zelfs seksistische en discriminerende posters over zijn ex-werknemer waarop hij ook haar foto en adresgegevens deelde. Ook dreigt zijn advocaat, een ‘’baron’’, met juridische gevolgen als wij doorgaan met actievoeren. Dit is niet de eerste keer dat we met zo’n horecabaas te maken hebben die denkt overal mee weg te kunnen komen, dus wij zijn niet onder de indruk. Onze acties gaan door totdat de barista’s betaald krijgen. Om deze onredelijke ‘’koffiezaak van het jaar’’ te overtuigen, hebben we jullie nodig!

Zondag 27 augustus organiseren we een demonstratie in den Haag, gesteund door doorbraak.eu, de Haagse Stadspartij en SP den Haag. We verzamelen om 13h op het Spuiplein (bij het stadshuis, dichtbij het centraal station).  Na een manifestatie met sprekers en misschien muziek lopen we door naar het filiaal van Lupi Coffee.

Toon je solidariteit met de uitgebuite barista’s en kom ook!

 

Wij streven ernaar om iedereen zich welkom te laten voelen bij onze demonstraties en zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen. Iedereen is welkom, ook als je ‘maar’ naast ons wilt staan in stille solidariteit. Wil je komen, maar voorzie dingen die je afremmen? Mail horeca-united@riseup.net en we vinden samen een oplossing